Upis u osnovne škole u Bečeju: Koliko će prvaka biti 1. septembra?

  28 jul 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U osnovnim školama na teritoriji opštine Bečej zimus je obavljen upis prvaka i, prema podacima od 10. jula, u prvi razred osnovne škole u opštini Bečej 1. septembra trebalo bi da krene 308 prvaka, od njih 160 će učiti na srpskom nastavnom jeziku, a 148 na mađarskom nastavnom jeziku.

Zasad se još ne zna koliko je to ukupno odeljenja i koliko dece će pohađati nastavu po individualnom obrazovnom planu (IOP).

U OŠ „Zdravko Gložanski“ upisano je 42 prvaka na srpskom i 5 na mađarskom nastavnom jeziku. U istureno odeljenje škole u Radičeviću prijavljeno je 6 učenika na srpskom nastavnom jeziku.

U OŠ „Sever Đurkić“ 1. septembra bi trebalo da krene 45 učenika na srpskom i 7 na mađarskom nastavnom jeziku.

U OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju upisano je 38 učenika na mađarskom 13 njih na srpskom nastavnom jeziku, a u odeljenje škole u Poljanicama upisano je jedno dete na mađarskom nastavnom jeziku.

OŠ „Petefi Šandor“ u novoj školskoj godini trebalo bi da pohađa 31 prvak na mađarskom i 4 na srpskom nastavnom jeziku, a u isturena odeljenja škole u Drljanu i Mileševu upisano je troje dece na mađarskom i dvoje na srpskom nastavnom jeziku.

U OŠ „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu 1. septembra bi trebalo da krene 35 učenika na srpskom i 10 na mađarskom nastavnom jeziku.

U OŠ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu upisano je 53 prvaka na mađarskom i 13 na srpskom nastavnom jeziku.

Najviše prvaka 1. septembra trebalo bi da bude u OŠ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu, ukupno 66, a najmanje u OŠ „Petefi Šandor“, ukupno 40.

U školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Bratstvo“ do 10. jula bilo je upisano 7 prvaka na mađarskom nastavnom jeziku, a za dvoje dece, koja bi pohađala nastavu na srpskom jeziku, tada se još čekalo mišljenje nadležnih.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija