Peticija roditelja PU „Labud Pejović“: Zahtev da deca ostanu u svom vrtiću

  17 jun 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Roditeljima dece koja pohađaju PU „Labud Pejović“ u Donjem gradu i u Novom selu u Bečeju, saopšteno je da njihova deca u julu mesecu i u prve dve nedelje avgusta neće moći da idu u svoje matične vrtiće u pomenutim delovima grada, već u grupe u objektu predškolske ustanove u centru grada.

Nezadovoljni roditelji su zbog ovog problema predali peticiju rukovodstvu predškolske ustanove. „Mi, roditelji dece iz vrtića ’Sunčica’ smo sa razočaranjem primili informaciju da se objekat u Donjem gradu zatvara za vreme letnjeg raspusta, jul i avgust 2022. godine. Znamo koliko je deci bitna stabilnost, poznata okolina i njihovi drugari iz grupe, da bi se osećali prijatno i sigurno u vrtiću. Više roditelja ima iskustva da kada se menjaju objekat, vaspitačice i deca sa kojom su u grupi, deca se ne osećaju dobro, inače dobro adaptirana deca plaču, a dešava se i da, na primer, dobiju temperaturu. Zato roditelji većinom u avgustu, kada ustanova obezbedi samo dežurne grupe u svim tim okolnostima, daju decu drugima na čuvanje. Mi imamo potrebu za vrtićem i za vreme letnjeg raspusta, pošto su roditelji zaposleni“, saopštili su roditelji.

Dodaju da je njihov predstavnik bio kod direktorice predškolske ustanove na razgovoru, „a pošto je ona nas uputila u opštinu, kod osnivača vrtića, bili smo i u opštini.

Tamo smo dobili odgovor da zatvaranje objekta za vreme letnjeg raspusta nije do njih. Pročitali smo da je ustanovi dodeljeno 3 miliona dinara za kupovinu novog auta za transport hrane, a direktorica je rekla da u letnjim mesecima zatvara objekte u Novom selu i u Donjem gradu, pošto nema novaca za benzin za transport hrane“.

Nezadovoljni roditelji su sastavili peticiju, koju je potpisalo 29 roditelja, koji imaju ukupno 39 dece u vrtiću u Donjem gradu.

B.M. (Ceo tekst pročitajte u Bečejskom mozaiku koji je na kioscima od 17. juna)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija