Ministar Tomislav Momirović u Bečeju: Memorandum za novu prevodnicu na Tisi

  25 mart 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za devet meseci će biti započeta izgradnja nove prevodnice na Tisi kod Novog Bečeja, a za oko tri meseca izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, koja bi trebalo da prolazi kroz Bečej i Novi Bečej, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović 17. marta u Bečeju nakon obilaska brane na Tisi gde je predviđena izgradnja nove brodske prevodnice i potpisivanja memoranduma o saradnji na realizaciji projekta „Unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi“ u zgradi opštine u Bečeju.

Predviđeno je da se pored postojeće, izgradi nova prevodnica većih gabarita, čime će se omogućiti prolazak većih plovila. Komora nove prevodnice će imati 205 metara dužine i 24 metra širine.

Izgradnja nove brodske prevodnice kod Novog Bečeja vredna je oko 60 miliona evra.

„Danas započinjemo jedan kapitalni projekat, ne samo za Banat, nego za celu Srbiju, projekat koji će otvoriti potpuno novu perspektivu rečnog transporta, koji će omogućiti investicije u luke, koji će svakako podići performanse luke u Senti, koji će otvoriti mogućnosti za dodatne investicije na rečnoj infrastrukturi pre svega u Banatu i to je samo još jedan od projekata koje mi moramo da pokrenemo u ovom delu naše zemlje, jer Banatu mi dugujemo mnogo, moramo da podignemo investicije“, rekao je Momirović nakon što je sa predstavnicima JPV „Vode Vojvodine“ i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisao memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi“.

Nakon potpisivanja memoranduma Momirović je sa predsednicima opština Bečej i Novi Bečej Draganom Tošićem i Sašom Maksimovićem razgovarao o izgradnji brze saobraćajnice Sombor-Kikinda.

„To je jedan od glavnih prioriteta Republike Srbije, želimo da Sombor i Kikindu, ali i sve gradove na tom koridoru povežemo najkvalitetnijom putnom infrastrukturom, da vi možete od Bečeja i od Novog Bečeja da dođete do koridora 10 za manje od 10 minuta, da povežemo jake industrijske centre sa Evropom, Beogradom, Novim Sadom, Suboticom. Čeka nas još puno posla, naš cilj je da radovi krenu u narednim mesecima, pre svega u delu od Bačkog Brega ka Somboru, cilj je da radovi u banatskom delu krenu na jesen i želimo za tri do tri i po godine da završimo celu saobraćajnicu“, kazao je Momirović.

K.D.F. (Ceo tekst pročitajte u Bečejskom mozaiku koji je na kioscima od 25. marta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija