Krizni štab: Nema ublažavanja protivepidemijskih mera

  24 mart 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19 izjavio je danas da je Krizni štab doneo odluku da neće biti ublažene aktuelne protivepidemijske mere.

On je istakao da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg jer doprinose tome da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih, dodajući da država čini sve da pomogne svima koji nemaju mogućnost da privređuju.

Gojković je rekao novinarima nakon sednice da će učenicima biti omogućeno da u manjim grupama dolaze u škole kako bi bili ocenjeni, a jasno definisano uputstvo biće prosleđeno Ministarstvu prosvete.

Prema njegovim rečima, svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji i to sa potvrdom iz Srbije, moći će da uđu u zemlju bez PCR testa i bez izolacije kao što je do sada bilo.

Prema njegovim rečima, ista situacija je i sa ljudima koji nisu državljani Srbije.

„Moći će bez testa i karantina da uđu u Srbiju ukoliko su vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije. Potpuna vakcinacija podrazumeva dve doze SputnjikaV, dve doze Fajzera, dve doze Sinofarma. S obzirom da AstraZeneka zasad ima jednu dozu, podrazumeva se da je jedna doza u ovom trenutku u ravni sa ove tri vakcine“, naveo je Gojković.

B.M. (Izvor: Beta, Vlada Srbije, foto: www.srbija.gov.rs/Tanjug )

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija