Negativ (109)

Manifestacija „Dani Deda Mraza – Bečejske zimske čarolije 2018“ koju je od 27. do 30. decembra prošle godine organizovala Turistička organizacija opštine Bečej na gradskom trgu s ciljem da deca Bečeja osete čari praznika i da dočekaju Deda Mraza, nije privukla veliki broj dece, ali ni odraslih, bez obzira na to što su za najmlađe svakodnevno bile organizovane kreativne radionice, poseta Deda Mraza, predstave...

Parterna, takozvana mala fontana na gradskom trgu, koja je prošle godine, prilikom uključivanja izazvala veliko interesovanje najmlađih Bečejaca, od isključenja uoči zime prošle godine do početka jula meseca ne radi.

Velika fontana na gradskom trgu oštećena je tokom prošlog vikenda. Nepoznati vandal crnim sprejom napisao je „Roli“ na obodu fontane.

Zastava. Obeležje jedne države koja se ističe na raznim manifestacijama, proslavama, vijori na državnim institucijama i ustanovama kao simbol jednog naroda, njegovog postojanja, slobode... Zastava.

Január 4-től Becsén is fizetni kell a parkolásért. Minden megkezdett óra 25 dinárba kerül. A parkolási díjat több módon lehetséges kifizetni.

Prelazak dece iz predškolske ustanove u prvi razred osnovne škole nije nešto što prolazi bez stresa, a problemi su višestruko veći i raznovrsniji kada je u pitanju tranzicija dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz dečjeg vrtića u prvi razred tipične osnovne škole, gde predstoji i da ostala deca (i njihovi roditelji) i nastavnici prihvate dete ili decu sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i da mu/im, u većini slučajeva, posvete više pažnje nego „običnoj“ deci.

Horor filmove kao što je „To“ u bioskopima gledaju i deca koja imaju 14-15-16 godina. Tako je bilo i u Gradskom pozorištu u Bečeju 24. septembra, kada su i klinci od 14-15 godina, bez pratnje roditelja gledali horor o klovnu ubici.
Zabrinjavajuće je i to da distributer nije naznačio da film nije pogodan za maloletne gledaoce.

U Bečeju su nadzorne kamere na javnim prostorima i u ustanovama lokalne samouprave relativna novost uprkos tome što predstavnici lokalnih vlasti godinama pominju mogućnost postavljanja video nadzora na javnim prostorima u cilju bezbednosti građana i javne imovine.

Prvi dani kalendarskog proleća sa sobom su doneli i lepo vreme, međutim, prolećno sunce je obasjalo i ono što ne bi trebalo.

S prozora Narodne biblioteke u Bečeju za tri godine dva puta su ukradene muškatle iz ukrasnih saksija, poslednji put sredinom aprila, u toku noći, kada su nepoznati počinioci iz svih 10 ukrasnih saksija odneli ukupno 20 sadnica muškatli koje su do tada ukrašavale prozore biblioteke.

Naslovi

Popularni Članci